x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat sinucigaş comis de o femeie kamikaze, în Nigeria

Atentat sinucigaş comis de o femeie kamikaze, în Nigeria

23 Noi 2015   •   09:35
Atentat sinucigaş comis de o femeie kamikaze, în Nigeria

Opt persoane au fost ucise şi şapte rănite duminică într-un atentat sinucigaş comis de o femeie la Maiduguri, un mare oraş din nord-estul Nigeriei, potrivit unui responsabil al Agenţiei de Gestionare a Situaţiilor de Urgenţă (NEMA) şi armatei, relatează AFP.

Femeia-kamikaze, în vârstă de circa 20 de ani şi 'deghizată în refugiat', 's-a strecurat' într-un grup de refugiaţi ajunşi în oraş, 'în majoritate femei şi copii'. În momentul în care 'fuseseră opriţi la un post de control' într-o suburbie a oraşului Maiduguri, femeia 'şi-a detonat explozibilii' pe care îi avea asupra sa, a declarat pentru AFP coordonatorul local al NEMA, Mohammed Kanar.

"Opt persoane au fost ucise şi şapte rănite", a indicat el, un bilanţ confirmat de un purtător de cuvânt al armatei nigeriene, colonelul Sani Usman.

Atentatul nu a fost revendicat încă, însă seamănă cu cele comise de gruparea islamistă Boko Haram, care recurge frecvent la kamikaze, în special femei şi uneori şi copii.

Maiduguri, care numără circa 2,6 milioane de locuitori, dintre care, potrivit ONU, 1,6 milioane de refugiaţi, a fost lovit de şapte ori de atentate în octombrie, 54 de persoane pierzându-şi viaţa în total.

Boko Haram a apărut în acest oraş în 2002, iar în 2009 a declanşat o insurecţie care a făcut peste 17.000 de morţi şi a dus la strămutarea a 2,6 milioane de persoane.

Insurgenţii islamişti, puşi sub presiune de armata nigeriană pe plan militar de mai multe luni, şi-au înmulţit, ca ripostă, atacurile asupra civililor în zonele urbane.

×
Subiecte în articol: atentat sinucigas femeie kamikaze Nigeria