x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentat terorist în Nigeria soldat cu 28 de morţi şi 82 de răniţi

Atentat terorist în Nigeria soldat cu 28 de morţi şi 82 de răniţi

16 Aug 2017   •   14:01
Atentat terorist în Nigeria soldat cu 28 de morţi şi 82 de răniţi

Trei femei teroriste s-au aruncat în aer şi au omorât 28 de persoane în nord-estul Nigeriei, conform poliţiei locale, într-un atac care poartă marca militanţilor Boko Haram, marţi, relatează The Guradian.

Una dintre femei a detonat bomba, pe care o avea ataşată, la un magazin din Mandarari, la 25 de km de oraşul Maiduguri, în timp ce celelalte două au detonat bombele la porţile unei tabere pentru refugiaţi din apropiere.

În cele trei atacuri, au fost răniţi 83 de oameni în epicentrul unui conflict de lungă durată dintre forţele guvernamentale şi Boko Haram. “Trei femei teroriste şi-au declanşat explozibilul... omorând 28 de persoane şi rănint alte 82.”, a spus un membru al forţelor care luptă împotriva jihadiştilor, Baba Kura.

Prima bombă a declanşat panica. “Oamenii încercau să-şi închidă magazinele când alte două femei au declanşat explozibilul, cauzând cel mai mare număr de victime.”, a mai spus Kura.

Liderul unei grupări militare anti-jihadiste, Ibrahim Liman, a confirmat detaliile despre atac şi a spus că mai mult de 80 de răniţi au fost transportaţi la spitalul Maiduguri.

Militarii din Nigeria au recuperat teritorii mari de la insurgenţii islamişti, însă aceştia au lovit puternic începând cu luna iunie, omorând cel putţin 143 de oameni înainte de atacul de marţi.

 

×