x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentatele din Spania planificate de persoane ce operau din oraşul Alcanar: trei marocani și un spaniol au fost arestați

Atentatele din Spania planificate de persoane ce operau din oraşul Alcanar: trei marocani și un spaniol au fost arestați

18 Aug 2017   •   17:59
Atentatele din Spania planificate de persoane ce operau din oraşul Alcanar: trei marocani și un spaniol au fost arestați

Cele două atentate comise joi la Barcelona şi Cambrils, soldate cu cel puţin 14 morţi şi 130 de răniţi, au fost planificate în urmă cu mai mult timp de persoane care operau din oraşul Alcanar, a anunţat vineri poliţia spaniolă, relatează Reuters.

O explozie a avut loc înainte de miezul nopţii miercuri într-o locuinţă din Alcanar, într-un incident despre care poliţia crede că ar avea legătură cu atacurile comise la Barcelona şi Cambrils.

Trei dintre persoanele arestate în legătură cu aceste atacuri sunt marocani iar cea de-a patra este un cetăţean spaniol, a anunţat vineri poliţia catalană, dezvăluind naţionalitatea celor patru suspecţi reţinuţi după atentatele din Spania, relatează Reuters şi DPA.

Niciunul dintre suspecţi nu a avut dosar penal legat de terorism, a precizat poliţia. Cei patru suspecţi au vârste cuprinse între 21 şi 34 de ani.
at
Poliţia a precizat că încă nu l-a identificat pe bărbatul care a condus în mod deliberat camioneta în mulţimea aflată pe aleea centrală Las Ramblas, în centrul turistic al Barcelonei, şi care a părăsit apoi scena faptei pe jos.

Cu toate acestea, un purtătorul de cuvânt al poliţiei catalane a afirmat că principalul suspect căutat pentru atentatul de la Barcelona, şoferul camionetei care a intrat în mulţimea de pietoni pe Las Ramblas, s-ar fi putut afla printre atacatorii împuşcaţi mortal de poliţie mai târziu la Cambrils, la sud-vest de Barcelona, însă deocamdată nimic nu este sigur.

Bilanţul victimelor celor două atentate produse joi în Spania, comise ambele cu vehicule care au intrat în plină viteză în mulţimi de oameni, a crescut la 14 morţi, a anunţat vineri direcţia generală a protecţiei civile din Catalonia. Numărul răniţilor este de 130, iar victimele, morţi şi răniţi, sunt de 34 de naţionalităţi.AGERPRES

×
Subiecte în articol: atac spania