x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenție unde călătoriți ! Proteste în Bulgaria. Autostrada spre Grecia este blocată

Atenție unde călătoriți ! Proteste în Bulgaria. Autostrada spre Grecia este blocată

02 Aug 2020   •   13:29
Atenție unde călătoriți ! Proteste în Bulgaria. Autostrada spre Grecia este blocată
Sursa foto: Hepta

Protestele, începute în urmă cu 24 de zile, continuă în Bulgaria. Manifestațiile durează continuu de 24 de ore. Oamenii cer demisia guvernului, acuzat de corupție. Traficul în capitala Bulgariei este blocat, precum și autostrada spre Grecia. 

Deși executivul de la Sofia a fost remaniat, rămânarea în funcție a premierului conservator Boiko Borisov nemulțumește populația, transmite EFE.

Sunt amplasate 30 de corturi în trei centre-cheie ale orașului, motiv pentru care sunt restricții de circulație. 

Protestatarii spun că nu vor renunța până la demisia prim-ministrului și a procurorului general, Ivan Geshev, acuzați că reprezintă interesele oligarhilor. 

Un mic grup de persoane blochează, la Blagoevgrad, aflat 120 de kilometri sud de Sofia, autostrada care leagă Sofia de Grecia.

Circa 2.000 de persoane au demonstrat, aseară, în centrul Sofiei.

Proteste au loc în mai multe localități. La Stara Zagora mii de oameni au încercat, ieri, să blocheze autostrada care leagă Sofia de Marea Neagră.

Protestele au început după ce a fost lansat un videoclip în care un politician de opoziţie era scos de poliţişti de pe o plajă publică, folosită ca proprietate privată de Ahmed Dogan, un influent şi controversat miliardar.

60% dintre bulgari susţin protestul și 45% cer demisia premierului, potrivit unui sondaj al companiei Alpha Research. 50,3% dintre cetățenii acestei țări consideră că Ahmed Dogan îl controlează pe procurorul general.

×
Subiecte în articol: proteste bulgaria grecia trafic