x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenţionare de călătorie - Epidemie de Ebola

Atenţionare de călătorie - Epidemie de Ebola

29 Iul 2014   •   17:04

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau care intenţionează să călătorească în Africa de vest cu privire la riscul de infestare cu febră virală hemoragică (produsă de virusul Ebola).

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Guineea-Conakry, Liberia, Sierra Leone, confirmate prin analize de laborator, dar şi în Mali, unde există cazuri, neconfirmate încă prin analizele de laborator. Statele din vecinătatea focarului epidemic au dispus măsuri de prevenire şi au lansat campanii interne de informare a populaţiei.
Este de reţinut că nu există nici vaccin, nici tratament eficient împotriva virusului Ebola.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), majoritatea cazurilor de infestare cu acest virus se soldează cu decese. Totodată, conform comunicatelor emise de OMS începând cu primele cazuri depistate în februarie 2014, până în luna iulie 2014, numărul victimelor epidemiei este de 603.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite, pe cât posibil, călătoriile în zonele afectate de epidemie, iar celor aflaţi deja pe teritoriul statelor afectate, să urmărească mesajele emise de autorităţile locale şi să respecte regulile de conduită şi de igienă recomandate.

×