x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenţionare de călătorie în Peru - condiţii meteorologice nefavorabile

Atenţionare de călătorie în Peru - condiţii meteorologice nefavorabile

03 Mar 2015   •   14:50

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Republicii Peru cu privire la faptul că, potrivit datelor Institutului Naţional pentru Apărarea Civilă (INDECI) din Peru, se menţin riscurile de inundaţii şi alunecări de teren şi în perioada martie-aprilie 2015, în câteva regiuni ale ţării: Amazonas, Ancash, Arequipa, Ayacucho, Cajamarca, Cusco, Huanuco, Junin, La Libertad, provincia Lima, Loreto, Madre de Dios, Pasco, San Martin, Tumbes şi Ucayali. Mai multe porţiuni de drumuri încă rămân blocate în regiunile Madre de Dios şi San Martin, dar şi în provincia Lima, care au fost grav afectate de inundaţii în ultimele zile ale lunii februarie. Debitele râurilor Huallaga, Marañon, Ucayali şi Amazon sunt în creştere şi pot ieşi din matcă în unele zone. Conform INDECI vara (australă) a acestui an, cu călduri intense şi ploi în rafale, ar putea să provoace inundaţii în regiunile menţionate.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor cetăţenilor români care doresc să se deplaseze pe teritoriul Republicii Peru, să contacteze din timp autorităţile locale, agenţiile de turism sau Ambasada României la Lima şi să consulte pagina de internet www.mae.ro, pentru informaţii actualizate.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei pentru telefonul mobil şi tabletă, “Călătoreşte în siguranţă”, şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare “Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

×