x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenţionare de călătorie în Ungaria - Cod roşu de ploaie şi vânt

Atenţionare de călătorie în Ungaria - Cod roşu de ploaie şi vânt

21 Oct 2014   •   16:33

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Ungariei asupra faptului că Institutul Naţional de Meteorologie din Ungaria a emis cod roşu de ploaie şi vânt pentru următoarele judeţe din centrul, sud-vestul şi nord-vestul Ungariei: Győr-Moson-Sopron, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Veszprém şi Pest – inclusiv Budapesta – valabil pentru data de 22 octombrie 2014.

În aceste regiuni, vântul va atinge viteze de peste 70 – 80 Km/h, fenomen însoţit de ploi abundente, înregistrându-se precipitaţii de peste 30 - 40 litri/m² în 24 de ore şi grindină sub 2 cm diametru. După trecerea frontului atmosferic rece, favorabil producerii grindinei, vântul se va intensifica, ajungând să atingă, în rafale, viteze de peste 100 – 110 Km/h în timpul serii şi al nopţii de 22 spre 23 octombrie 2014.

Judeţele Baranya, Bács-Kiskun, Heves, Nógrád, Tolna, Vas şi Zala se vor afla, în acelaşi interval de timp, sub cod portocaliu de ploaie şi vânt, în aceste regiuni viteza maximă a vântului, în rafale, fiind preconizată a atinge 90 Km/h, iar precipitaţiile se vor situa în jurul valorii de 20 - 30 litri/m² în 24 de ore.

Restul teritoriului Ungariei se află sub atenţionare de cod galben de vânt şi ploaie, cu viteze maxime ale vântului de 70 Km/h şi precipitaţii de 20 litri/m² în 24 de ore.

Aceste coduri sunt valabile până la data de 23 octombrie 2014.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte site-urile de specialitate şi să urmărească site-ul MAE, la rubrica “Sfaturi, alerte de călătorie” (http://www.mae.ro/travel-alerts) pentru informaţii actualizate, înainte de a se deplasa în străinătate.

×