x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenţionare de călătorie MAE: Muntenegru - Condiţii meteo severe

Atenţionare de călătorie MAE: Muntenegru - Condiţii meteo severe

19 Ian 2017   •   22:07
Atenţionare de călătorie MAE: Muntenegru - Condiţii meteo severe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că, în conformitate cu datele puse la dispoziţie de autorităţile locale, este emis un cod portocaliu de vânt în regiunea de coastă şi cod galben de temperaturi scăzute valabil până pe 20 ianuarie în regiunile continentale/muntoase şi de coastă.

În zona de coastă, vântul va sufla cu viteze de peste 40-50 km/h. Temperatura va înregistra valori sub minus 8 grade C în zona continentală şi muntoasă şi sub minus 13 grade C în zona de coastă, informează un comunicat al MAE transmis AGERPRES.

Federaţia Auto Moto a Muntenegrului a anunţat următoarele modificări cu privire la circulaţia rutieră: şoseaua Berane-Rozaje şi Rozaje-Kula este închisă pentru camioanele cu remorcă şi autovehiculele de tractare; pe secţiunea Smokovac-Uvac-Matesevo, podul Moracica, se opreşte circulaţia rutieră până la 30 aprilie 2017 pentru toate tipurile de autovehicule timp de 30 de minute în intervalul orar 8,00 -10,00, respectiv 12,00- 14,00; circulaţia se desfăşoară alternativ, pe o singură bandă, cu semnalizare semaforizată pe M2-3 Cetinje-Budva, secţiunile Brajici-Lapcici, Ugnji, Podgorica-Cetinje/tunel Mekavac şi pe R-1 secţiunea Cetinje-Njegusi.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute, permanent, de la Centrul Info Trafic, la numerele de telefon 0038219807, 0038220234999 şi 0038263239987. MAE reaminteşte că până la 31 martie este obligatorie echiparea de iarnă a autoturismelor pe toate drumurile semnalizate ca atare, indiferent de condiţiile meteo, mai arată sursa citată.

Cetăţenii români, afectaţi de situaţia din atenţionare, pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Podgorica: +382 20 618 041, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Podgorica: +382 69 871 760.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet podgorica.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!". AGERPRES

×