x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atenţionare de călătorie MAE: Norvegia interzicere temporar circulaţia autovehiculelor pe motorină în Oslo

Atenţionare de călătorie MAE: Norvegia interzicere temporar circulaţia autovehiculelor pe motorină în Oslo

16 Ian 2017   •   17:58
Atenţionare de călătorie MAE: Norvegia interzicere temporar circulaţia autovehiculelor pe motorină în Oslo

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care doresc să călătorească pe teritoriul Regatului Norvegiei că începând cu 17 ianuarie, în intervalul orar 6,00 - 22,00, Consiliul Municipal Oslo va aplica o decizie de interzicere temporară a circulaţiei autovehiculelor alimentate cu motorină, în mai multe zone ale oraşului. 

Decizia se aplică pentru cel puţin două zile şi se poate menţine pe o perioadă extinsă dacă nivelul de poluare a aerului rămâne ridicat (monitorizarea zilnică a calităţii aerului este prezentată la http://luftkvalitet.info/home.aspx), informează un comunicat al MAE transmis AGERPRES. 

Conducătorii auto care nu vor respecta această decizie riscă plata unei amenzi de 1.500 coroane norvegiene. Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-ul Consiliului Municipal Oslo, www.oslo.kommune.no, mai arată sursa citată. 

MAE recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".

×