x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Au fost demarate anchete pentru a se afla cauza prăbuşirii avionului de pasageri AN-148

Au fost demarate anchete pentru a se afla cauza prăbuşirii avionului de pasageri AN-148

12 Feb 2018   •   11:20
Au fost demarate anchete pentru a se afla cauza prăbuşirii avionului de pasageri AN-148

Anchetatorii ruşi verifică un teren acoperit de zăpadă din apropiere de Moscova, pentru a găsi dovezi care să explice de ce avionul de pasageri AN-148, al companiei Saratov Airlines, s-a prăbuşit, scrie BBC.

Toate persoanele aflate la bordul avionului au murit când avionul Saratov Airlines s-a prăbuşit, la doar câteva minute după ce a decolat de pe aeroportul Domodedovo, duminică după-amiază. Acesta se îndrepta spre Orsk, în Munţii Ural.

Condiţiile meteorologice, eroarea umană sau defectele tehnice sunt posibile cauze ale accidentului, potrivit oficialilor. Aceştia nu au menţionat posibilitatea unui atac terorist.

Avionul s-a prăbuşit în apropiere de Argunovo, la 80 de kilometri sud-est de Moscova. Bucăţi din avion au fost împrăştiată pe o suprafaţă mare de teren.

Echipele de salvare au fost nevoite să-şi părăsească vehiculele şi să se îndrepte pe jos  spre locul în care avionul s-a prăbuşit.

Potrivit unui purtător de cuvânt al agenţiei care anchetează accidentul, Svetlana Petrenko, căutările vor dura cel puţin o zi, scrie gazeta.ru.

Piloţii nu au făcut niciun apel de urgenţă, iar o înregistrare din cabină a putut fi recuperată.

Preşedintele Vladimir Putin a transmis condoleanţe familiilor victimelor.

 

×