x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Au fost recuperate părţi din hidroavionul prăbuşit în Sydney. Acesta este la al doilea accident fatal

Au fost recuperate părţi din hidroavionul prăbuşit în Sydney. Acesta este la al doilea accident fatal

04 Ian 2018   •   12:46
Au fost recuperate părţi din hidroavionul prăbuşit în Sydney. Acesta este la al doilea accident fatal

Autorităţile australiene au recuperat mare parte din hidroavionul care s-a prăbuşit în apropiere de Sydney şi a omorât şase persoane, duminică, relatează BBC.

Afaceristul britanic Richard Cousins, patru membrii ai familiei sale şi un pilot canadian au murit după ce s-au prăbuşit într-un râu, duminică.

Oficialii au declarat că un accident care a implicat acelaşi avion în 1996 va fi parte a unei ample investigaţii.

Joi, mare parte din hidroavionul De Havilland DHC-2 Beaver, inclusiv fuselajul, flotoarele şi o aripă, a fost recuperată din râul Hawkesbury, aflat la aproximativ 50 de kilometri nord de Sydney.

În accident a murit şeful executiv al Compass Group, Richard Cousins, în vârstă de 58 de ani, logodnica sa în vârstă de 48 de ani, Emma Bowden, fiica sa în vârstă de 11 ani şi cei doi fii ai săi, în vârstă de 23 şi 25 de ani, cât şi pilotul Gareth Morgan, în vârstă de 44 de ani.

Familia zbura de la un restaurant din Jerusalem Bay înapoi în Sydney.

Ce s-a întâmplat în 1996?

Potrivit unui raport al Sydney Morning Herald, acelaşi avion a fost implicat într-un accident care a sfârşit cu moartea pilotului, în urmă cu 22  de ani.

Anchetatorii au declarat că aeronava zbura la aproape înălţimea maximă, când a lovit un deal.

După accident, avionul a fost reparat şi trimis din nou în aer, în conformitate cu cerinţele oficiale de siguranţă, potrivit afirmaţiile făcute pentru BBC de Autoritatea pentru Siguranţa Aviaţiei Civile.

De la acel moment, avionul a avut mii de excursii până la accidentul care s-a produs în noaptea de Revelion.

×