x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Auchan vrea să concedieze sute de angajați în Franța

Auchan vrea să concedieze sute de angajați în Franța

14 Ian 2020   •   16:28
Auchan vrea să concedieze sute de angajați în Franța
Sursa foto: observator.tv

Retailerul Auchan a anunţat că intenţionează să renunţe la 517 angajaţi din Franţa ca parte a eforturilor de reducere a costurilor, pentru a face faţă schimbării obiceiurilor de cumpărături şi concurenţei din partea distribuitorilor online, cum ar fi Amazon.

Auchan Retail a explicat că planul, care include un accent mai mare pe comerţul electronic şi produsele locale, implică o schemă de plecări voluntare pentru angajaţi de la sediul central şi de la serviciile de asistenţă din Franţa. Auchan are aproximativ 75.000 de angajaţi în Franţa.

Auchan, ca şi rivalul francez Carrefour, a avut de suferit în ultimii ani din cauza dependenţei sale de formatul hipermarketurilor, într-o perioadă în care clienţii aleg să facă mai mult cumpărături online şi din apropierea casei.

Rivala Carrefour este deja în mijlocul unui plan pe cinci ani ce vizează reducerea costurilor şi a numărului de locuri de muncă, majorarea investiţiilor în e-commerce, în ideea de a stimula profitul şi veniturile pentru a putea concura cu distribuitorul online Amazon.

În august 2019, Auchan Retail a anunţat că vrea să ajungă la o marjă a profitului operaţional de 6% până în 2022 şi pentru îndeplinirea obiectivului va încerca să facă economii suplimentare de 1,1 miliarde de euro.

Gigantul american Amazon a anunţat luna aceasta că va crea peste 500 de locuri de muncă prin deschiderea unui nou centru în Senlis, la nord de Paris, în mai 2020.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: auchan concedieri