x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Austria : Un mort și 18 răniți în urma unei explozii la unul din cele mai importante terminale care distribuie gaze spre Europa

Austria : Un mort și 18 răniți în urma unei explozii la unul din cele mai importante terminale care distribuie gaze spre Europa

12 Dec 2017   •   13:16
Austria : Un mort și 18 răniți în urma unei explozii la unul din cele mai importante terminale care distribuie gaze spre Europa
Sursa foto: Foto: Crucea Rosie

Cel puțin o persoană a murit iar 18 sunt rănite după o explozie care a avut la o conductă importantă de gaze, aflată în apropierea unui hub major de lângă Viena.

Explozia a avut loc la ora locală 09:00 AM cauza deflagrației fiind o problemă tehnică la terminalul de la Baumgarten,  localitate aflată la est de Viena, iar restul personalului a fost evacuat.

Autoritățile spun că situația este sub control.  Instalația a fost închisă iar acum nu mai este operațională, a declarat purtătorul de cuvânt al Gas Connect Austria.

Poliția locală spune că acum situația este stabilă, însă pompierii se află încă la locul exploziei pentru a lichida complet incendiul.
Baumgarten este un centru important unde conductele care aduc gaze din Rusia și Norvegia distribuie ulterior spre restul Europei.

×
Subiecte în articol: explozie conducta gaze