x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorităţile belgiene caută circa zece terorişti puternic înarmaţi

Autorităţile belgiene caută circa zece terorişti puternic înarmaţi

25 Noi 2015   •   16:18
Autorităţile belgiene caută circa zece terorişti puternic înarmaţi

Autorităţile belgiene caută circa zece persoane despre care se crede că sunt puternic înarmate, inclusiv cu explozibil, şi ar putea comite atentate de genul celor de la Paris, a declarat ministrul belgian de externe, Didier Reynders, citat de agenţia EFE.

Această informaţie a fost vehiculată zilele trecute de mass-media belgiană, dar este pentru prima dată când un oficial guvernamental o confirmă.

Într-un interviu acordat postului ABC News, Reynders a precizat că respectivele persoane ar putea fi înarmate cu pistoale-mitralieră Kalaşnikov şi 'poate chiar mai mult', dar şi cu dispozitive explozive pentru atacuri sinucigaşe, iar pericolele cele mai mari sunt în zonele aglomerate, cum ar fi centrele comerciale.

Întrebat despre teroristul belgian de origine marocană Salah Abdeslam, unul dintre participanţii la atacurile de la Paris şi despre care se crede că se ascunde acum în Belgia, unde ar putea comite alte atentate, şeful diplomaţiei belgiene a răspuns că autorităţile au primit 'un număr imens de piste' cu privire la posibila sa ascunzătoare şi astfel speră că el va fi capturat curând.

Alerta teroristă la Bruxelles este menţinută în continuare la nivelul maxim, dar şcolile au fost redeschise şi metroul şi-a reluat parţial activitatea.

×