x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorităţile din Thailanda vor să vaccineze milioane de pisici şi de câini pentru a combate un focar de rabie

Autorităţile din Thailanda vor să vaccineze milioane de pisici şi de câini pentru a combate un focar de rabie

15 Mar 2018   •   15:49
Autorităţile din Thailanda vor să vaccineze milioane de pisici şi de câini pentru a combate un focar de rabie

Guvernul thailandez se grăbeşte să vaccineze milioane de pisici şi câini din întreaga ţară, pe fondul unui focar de rabie soldat cu patru decese de la începutul anului, au informat joi responsabili locali, citaţi de DPA. 

Începând cu 1 ianuarie, în Thailanda s-au înregistrat 359 de cazuri confirmate de rabie la animale, aproape dublu faţă de aceeaşi perioadă anul trecut, a declarat Jirasak Pipattanapongsophon, director adjunct la Departamentul pentru Creşterea Animalelor. 

Dintre cele 76 de provincii ale Thailandei, Bangkok şi 36 de alte provincii au fost declarate zone roşii de rabie la începutul săptămânii. De atunci, numărul acestora a scăzut la 26 datorită eforturilor depuse de autorităţi, a completat Jirasak. 

Majoritatea zonelor roşii sunt situate în nord-estul ţării. 

Potrivit responsabilului citat, numărul semnificativ mai mic de animale de companie vaccinate şi lipsa accesului la vaccinuri în unele zone la sfârşitul anului trecut sunt principalele motive pentru apariţia focarului de rabie în acest an. 

Departamentul doreşte vaccinarea celor aproximativ 10 milioane de câini şi pisici din Thailanda (indiferent dacă acestea au fost înregistrate animale de companie sau trăiesc în sălbăticie) până în luna septembrie, a indicat Jirasak. 

Rabia (sau turbarea) este o boală infecţioasă mortală determinată de virusul rabic, care se transmite prin muşcătura sau zgârietura animalului infectat. Animalele cel mai adesea infectate sunt bovinele, pisicile şi câinii. 

În 2016, 13 persoane au murit în Thailanda din cauza rabiei, iar în 2017, numărul acestora a scăzut la 11.AGERPRES

×
Subiecte în articol: tailanda focar rabie pisici caini