x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorităţile franceze au evacuat insula Mont Saint-Michel după ce un bărbat a ameninţat poliţia

Autorităţile franceze au evacuat insula Mont Saint-Michel după ce un bărbat a ameninţat poliţia

22 Apr 2018   •   15:00
Autorităţile franceze au evacuat insula Mont Saint-Michel după ce un bărbat a ameninţat poliţia

 Autorităţile franceze au anunţat duminică că au evacuat insula Mont Saint-Michel "ca măsură de precauţie" după ce un bărbat a ameninţat poliţia, relatează Reuters şi AFP.

Mai mulţi martori au auzit un bărbat care a lansat ameninţări la adresa forţelor de ordine după ce ajuns în această locaţie din Normandia (vest), a anunţat jandarmeria, fără a putea preciza dacă bărbatul are intenţii teroriste.

În jurul orei 07:45 (05:45 GMT), la bordul unui autobuz de transfer spre Mont-Saint-Michel, un ghid turistic a avertizat poliţia că un bărbat a făcut remarci ameninţătoare la adresa poliţiştilor şi a jandarmilor în timpul călătoriei. Bărbatul a fost urmărit cu ajutorul camerelor video de supraveghere ale poliţiei municipale înainte de a se pierde în mulţime.

Turiştii care erau cazaţi la hoteluri au fost evacuaţi fără incidente. Accesul pe insulă a fost blocat ca măsură de precauţie. Un elicopter al jandarmeriei a fost trimis pentru a survola zona.

Mont Saint-Michel este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Franţa, cu 2,3 milioane de vizitatori în 2014, potrivit ultimelor date publicate de autorităţile locale.AGERPRES

×
Subiecte în articol: evacuare insula Mont Saint-Michel