x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ALERTĂ - UPDATE - Avalanșa din Italia: Au mai fost găsiți 8 supraviețuitori în hotelul acoperit de zăpadă

ALERTĂ - UPDATE - Avalanșa din Italia: Au mai fost găsiți 8 supraviețuitori în hotelul acoperit de zăpadă

20 Ian 2017   •   13:14
ALERTĂ - UPDATE - Avalanșa din Italia: Au mai fost găsiți 8 supraviețuitori în hotelul acoperit de zăpadă

UPDATE: Salvatorii italieni au mai găsit 8 supraviețuitori în hotelul înghițit de avalanșă. Cei doi supraviețuitori sunt doi copii, relatează jurnalistul Sergiu Balaban Duck, pe contul său de Facebook.

Autoritățile italiene spun că au mai găsit încă 6 supraviețuitori în hotelul Rigopiano care a fost măturat de o avalanșă deosebit de puternică, în urmă cu două zile.

În urma avalanşei care a lovit miercuri noaptea un hotel din Italia, s-a confirmat moartea a două persoane, a declarat agenţiei DPA o sursă oficială. Şeful Departamentului de Urgenţă pentru Protecţie Titti Postiglione a anunţat şi salvarea a două persoane. 

Circa 30 de clienţi şi membri ai personalului hotelului Rigopiano din localitatea Farindola din apropierea masivului Gran Sasso, din regiunea Abruzzo, sunt daţi dispăruţi după seria de cutremure cu magnitudinea peste 5 care au lovit miercuri centrul Italiei şi probabil au declanşat avalanşa. 

DPA citează şi agenţia de ştiri italiană ANSA, care afirmă că au fost recuperate trei cadavre şi a fost localizat încă unul, care nu a putut fi deocamdată extras. 

Imaginile furnizate de echipele de prim-ajutor arată o masă de zăpadă amestecată cu alte materiale şi copaci rupţi care a pătruns în hotel şi a umplut unele camere şi holuri până la tavan. Un purtător de cuvânt al echipelor de salvare a declarat presei locale că avalanşa a avut o lăţime de 300 de metri şi a culcat la pământ o pădure, înainte de a lovi hotelul cu 45 de camere. Se pare că impactul a deplasat clădirea cu circa 10 metri. 

×