x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avalanşă în Alpii italieni. Şase alpinişti au fost ucişi

Avalanşă în Alpii italieni. Şase alpinişti au fost ucişi

12 Mar 2016   •   17:20
Avalanşă în Alpii italieni. Şase alpinişti au fost ucişi
Sursa foto: Foto: 2oceansvibe.com

Şase alpinişti au fost ucişi sâmbată de o avalanşă care a măturat un grup de zece oameni la peste 3.300 de metri deasupra nivelului mării, în zona Monte Nevoso, la graniţa Italiei cu Austria, informează agenţia France Presse (AFP) citând surse din cadrul serviciilor de salvare italiene.


"Operaţiunile de salvare sunt încă în curs de desfăşurare, bilanţul fiind încă doar parţial", au declarat sursele citate, care au precizat că avalanşa a rănit şi alţi alpinişti.

Dimineaţa târziu o enormă masă de zăpada a lovit brutal grupul de alpinişti, care se găseau aproape de vârful Monte Nevoso, cunoscut şi sub numele de Schneebiger Nock, din Valea Aurina, situată în regiunea Alto Adige, din nord-estul Italiei.

Trei elicoptere au fost trimise în zonă, dar operaţiunile de salvare se dovedesc complicate din cauza altitudinii ridicate (vârful Monte Nevoso este situat la 3.358 metri), aparatele de zbor fiind alimentate cu foarte puţin combustibil pentru se mişca mai uşor.

Avertizarea pentru risc de avalanşă a fost în acest weekend în Alpii italieni de numai gradul doi pe o scară de cinci trepte, informează agenţia France Presse.

Sursa - Agerpres

×