x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avalanşa în Italia - 3 cadavre au fost recuperate din hotelul Rigopiano

Avalanşa în Italia - 3 cadavre au fost recuperate din hotelul Rigopiano

19 Ian 2017   •   17:43
Avalanşa în Italia - 3 cadavre au fost recuperate din hotelul Rigopiano

Autorităţile italiene spun că nu au niciun semn de viaţă de la persoanele îngropate sub zăpadă în urma avalanşei care a lovit miercuri după amiaza un hotel din staţiunea Farindola, în Munţii Apenini, informează joi AFP. 

"Situaţia este dramatică. Nu avem deocamdată niciun semn de viaţă", a declarat pentru AFP Luca Cari, un purtător de cuvânt al pompierilor. 

Echipele de salvare au recuperat joi trei trupuri ale victimelor avalanşei, informează ANSA, citând surse oficiale. 

Conform carabinierilor, o a patra victimă a fost găsită, însă trupul nu a fost încă recuperat pentru că echipele de intervenţie lucrează în condiţii foarte dificile. 

Printre persoanele date dispărute se află mai multe familii, inclusiv copii, aflate în vacanţă la schi. 

Deşi autorităţile italiene spun că avalanşa s-a produs în urma cutremurelor care au zguduit miercuri centrul Italiei, procuratura din Pescara a deschis o anchetă cu privire la incident. 

"Avalanşa a fost imensă", au spus membri ai echipelor de intervenţie, citaţi de ANSA."Hotelul a fost distrus cu totul, a rămas în picioare doar o bucată. Sunt tone de zăpadă, copaci smulşi din rădăcini, moloz". 

Opt membri ai personalului hotelului Rigopiano şi 20 de clienţi ai acestuia sunt de aproximativ 24 de ore sub zăpadă şi moloz. Potrivit MAE român, Ambasada României în Italia a primit semnalări conform cărora trei cetăţeni români - un adult şi doi minori - s-ar afla în hotel. 

Ar fi vorba de soţia şi copiii lui Gimpiero Parete, care a alertat autorităţile după incident. Acesta a declarat presei locale că a scăpat cu viaţă pentru că ieşise să recupereze un obiect uitat în maşină. Soţia lui şi cei doi copii sunt daţi dispăruţi sub dărâmături. "A venit avalanşa, am fost îngropat în zăpadă, însă am reuşit să ies şi am aşteptat în maşină să ajungă echipele de salvare", a spus bărbatul în vârstă de 38 de ani. El a fost găsit în stare de hipotermie, însă este în afara pericolului. AGERPRES

×