x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Averea miliardarilor lumii a crescut spectaculos în timpul pandemiei de coronavirus

Averea miliardarilor lumii a crescut spectaculos în timpul pandemiei de coronavirus

03 Ian 2021   •   14:00
Averea miliardarilor lumii a crescut spectaculos în timpul pandemiei de coronavirus

Cea mai bogată persoană din lume este proprietarul Amazon, Jeff Bezos, urmat de celebrul Elon Musk de la Tesla și Eric Yuan, fondatorul Zoom, scrie Bloomberg. 

Câștigul primilor doi pe anul 2020 a ajuns la 217 miliarde de dolari, în timp ce al treilea dispune de o avere 20 de miliarde de dolari.

„Am câștigat 840 miliarde de dolari într-o perioadă de peste 20 de ani. Cred puternic în capacitatea capitalismului şi a pieţelor libere de a rezolva multe dintre problemele lumii”, a spus Jeff Bezos.

Restricțiile impuse de autorități din cauza infecției cu noul coronavirus a crescut averea lui Eric Yuan întrucât oamenii au început să se întâlnească în mediul virtual, fie că este vorba de întâlniri de afaceri, întruniri ale organismelor internaționale sau cursuri online. 

„Criza pandemică a schimbat complet aproape tot. Sunt o mulţime de utilizatori noi din întreaga lume. Este folosit de şcoli pentru cursuri, pentru orele de dans, folosit la Emmy Award, la show-uri (Saturday Night Live)”, declară Eric Yuan, fondator Zoom.

Celor mai bogaţi 500 de oameni din lume le-au crescut conturile în pandemie cu 1,8 trilioane de dolari. Averea lor adunată a ajuns, astfel, la 7,6 trilioane de dolari.

Mediafax

×
Subiecte în articol: elon musk eric yuan jeff bezos