x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avionul prăbuşit în Malta nu a fost desfăşurat de Frontex; Cele cinci victime sunt de naţionalitate franceză

Avionul prăbuşit în Malta nu a fost desfăşurat de Frontex; Cele cinci victime sunt de naţionalitate franceză

24 Oct 2016   •   11:35
Avionul prăbuşit în Malta nu a fost desfăşurat de Frontex; Cele cinci victime sunt de naţionalitate franceză
Sursa foto: wikipedia.org

Un avion de mici dimensiuni la bordul căruia s-a crezut iniţial că se aflau oficiali ai agenţiei europene de control al frontierelor Frontex s-a prăbuşit luni la scurt timp după decolarea din Malta, cel puţin cinci persoane pierzându-şi viaţa, transmite Reuters, citând surse aeroportuare şi martori ai accidentului.

Potrivit surselor aeroportuare, cinci victime sunt cetăţeni francezi, dar nu se ştie dacă aceştia erau civili sau militari.

Responsabili aeroportuari au afirmat iniţial că avionul transporta oficiali ai Frontex. Agenţia a emis ulterior un comunicat în care preciza că nu a desfăşurat avionul respectiv, fără însă a indica dacă la bord se afla personal al Frontex.

'Avionul care s-a prăbuşit în Malta nu a fost desfăşurat de Frontex', a declarat purtătorul de cuvânt Krzysztof Borowski.

Potrivit cotidianului The Times of Malta, aparatul fusese închiriat din Luxemburg pentru a fi utilizat de oficiali ai Frontex.

Accidentul aviatic a avut loc în jurul orei locale 05.30 GMT, în timp ce aparatul se îndrepta spre Misrata, în Libia, au declarat surse aeroportuare pentru Reuters.

Imagini transmise la televiziune au arătat epava avionului în flăcări în apropierea pistei şi un fum negru şi gros ridicându-se spre cer.

Toate aterizările şi decolările de pe aeroportul internaţional din Malta au fost suspendate, potrivit The Times of Malta.

Avionul, un turbopropulsor Metroliner cu două motoare, poate transporta în jur de 10 persoane.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: malta avion prabusire frontex decolare