x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avionul ucrainean prăbușit miercuri „nu a fost lovit de o rachetă”, potrivit Teheranului

Avionul ucrainean prăbușit miercuri „nu a fost lovit de o rachetă”, potrivit Teheranului

10 Ian 2020   •   11:34
Avionul ucrainean prăbușit miercuri „nu a fost lovit de o rachetă”, potrivit Teheranului
Sursa foto: Red Crescent Society of the Islamic Republic of Iran

Iranul a declarat vineri că poate afirma cu certitudine că avionul ucrainean Boeing 737 care s-a prăbuşit miercuri la Teheran "nu a fost lovit de o rachetă", informează AFP.

"Un lucru este sigur, acest avion nu a fost lovit de o rachetă", a declarat preşedintele Organizaţiei Aviaţiei Civile iraniene (CAO), Ali Abedzadeh, în timpul unei conferinţe de presă la Teheran.

"Informaţiile (conţinute) în cutiile negre (ale aparatului) sunt absolut cruciale" pentru anchetă şi orice declaraţie înainte ca datele de pe ele să fie extrase nu constituie o părere de expert", a adăugat Abedzadeh.

Zborul PS752 al companiei Ukraine Airlines Internaţional s-a prăbuşit miercuri dimineaţa la câteva minute după ce a decolat din Teheran. Cele 176 de persoane la bord, în special irano-canadieni, dar şi afgani, britanici, suedezi şi ucraineni au fost ucişi.

Londra şi Ottawa afirmă că a avionul a fost fără îndoială doborât de o rachetă iraniană, probabil din eroare, iar imagini video dificil de autentificat circulă pe internet în sprijinul acestei teze.

"Am văzut unele înregistrări video", a declarat Abedzadeh. "Confirmăm că avionul a fost cuprins de foc timp de 60-70 de secunde", însă a spune "că el a fost lovit de ceva nu poate fi corect în plan ştiinţific", a adăugat el.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: teheran avion prabusit boeing 737