x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe AYRTON SENNA, omagiat de GOOGLE, la 20 de ani de la moarte. Povestea pilotului care l-a făcut pe Schumacher să plângă

AYRTON SENNA, omagiat de GOOGLE, la 20 de ani de la moarte. Povestea pilotului care l-a făcut pe Schumacher să plângă

21 Mar 2014   •   08:06
AYRTON SENNA, omagiat de GOOGLE, la 20 de ani de la moarte. Povestea pilotului care l-a făcut pe Schumacher să plângă

Legendarul pilot de Formula 1, triplu campion modial, Ayrton Senna şi-a pierdut viaţa în 1994, în urma unui accident violent pe pista de la Imola. La 20 de ani de la moartea sa, Ayrton Senna e omagiat de Google printr-un doodle special. Astăzi, Senna ar fi împlinit 54 de ani.

Ayrton Senna da Silva s-a născut pe 21 martie 1960, într-o comunitate din apropiere de Sao Paulo. Părinţii săi, Milton da Silva şi Neide Senna da Silva, erau destul înstăriţi. Deţineau mai multe terenuri şi aveau afaceri în domeniul agriculturii. Despre fiul lor spuneau că încă de mic era foarte atletic şi excela la gimnastică. În fiecare zi avea normă la fermele tatălui său, lua la rând toate tractoarele şi mima că le conduce. Visul i s-a transformat repede în realitate. La doar 4 ani, a primit de la sora sa mai mare, Viviane, un go-kart.

Mica maşină de curse i-a transformat viaţa lui Ayrton Senna. La 13 ani, în 1977, Senna câştiga primul premiu din carieră. Apoi, până în 1980, a participat la toate campionatele mondiale de kart. N-a câştigat niciunul şi şi-a exprimat regretul mult timp, chiar şi atunci când devenise pilot de F1.

AYRTON SENNA  a fost campion mondial în 1988, 1990 şi 1991, a obţinut 41 de victorii şi 65 de pole position în 162 de Grand Prix-uri.

"Michael, l-ai egalat pe Senna. Înseamnă ceva pentru tine?"


După o cursă din 2000, Michael Schumacher l-a egalat pe Senna la numărul de victorii. La conferinţa de presă, vizibil emoţionat, Schumacher a început să plângă în hohote atunci când a fost întrebat de un jurnalist dacă înseamnă ceva pentru el acest lucru. N-a mai putut răspunde la nicio întrebare.

AYRTON SENNA avea doar 34 de ani atunci când și-a pierdut viața.

×