x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avertismente TERIBILE din partea Secretarului general ONU în legătură cu ÎNCĂLZIREA CLIMATICĂ

Avertismente TERIBILE din partea Secretarului general ONU în legătură cu ÎNCĂLZIREA CLIMATICĂ

23 Sep 2014   •   17:29
Avertismente TERIBILE din partea Secretarului general ONU în legătură cu ÎNCĂLZIREA CLIMATICĂ

Secretarul general al Naţiunilor Unite Ban Ki-moon a avertizat că 'nimeni nu scapă de efectele schimbărilor climatice' şi a făcut apel azi la întreaga lume să 'schimbe cursul' în faţa acestei ameninţări, în deschiderea unui summit consacrat climei, găzduit de Naţiunile Unite şi la care participă peste 120 de lideri, relatează France Presse.

'Schimbările climatice ameninţă o pace dobândită cu greu, prosperitatea şi şansele de reuşită a miliarde de persoane', a subliniat el de la tribuna Adunării Generale a ONU de la New York.

'Trebuie să reducem emisiile de gaze cu efect de seră responsabile de încălzirea climatică', a afirmat Ban Ki-moon. Până la sfârşitul secolului, a adăugat el, 'nu ar mai trebui să emitem dioxid de carbon, pentru că planeta noastră nu va mai putea absorbi'. 'Trebuie să stabilim un preţ pentru dioxidul de carbon', a mai spus secretarul general.

Remarcând că 'nimeni nu scapă de efectele schimbărilor climatice', el a îndemnat guvernele lumii să contribuie la cele 100 de miliarde de dolari pe an destinate Fondului verde pentru climă, stabilit la Copenhaga în 2009, dar care duce lipsă gravă de finanţare.

Summitul de faţă vizează facilitarea unui acord cu caracter obligatoriu la Conferinţa de la Paris din 2015, următoarea etapă crucială a negocierilor privind clima. (agerpres)




×