x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bărbatul acuzat de crimele în serie din Cipru a primit şapte condamnări la închisoare pe viaţă

Bărbatul acuzat de crimele în serie din Cipru a primit şapte condamnări la închisoare pe viaţă

24 Iun 2019   •   15:23
Bărbatul acuzat de crimele în serie din Cipru a primit şapte condamnări la închisoare pe viaţă

Fostul căpitan de armată cipriot Nicos Metaxas a primit luni şapte condamnări la închisoare pe viaţă, după ce a pledat vinovat la acuzaţiile de ucidere a cinci femei şi două fetiţe, toate cu cetăţenie străină, printre care şi două românce, transmite Reuters.

Cazul, care a echivalat cu cele mai cumplite atrocităţi comise împotriva unor femei în Cipru, a declanşat revoltă şi oroare într-o ţară unde crimele grave sunt relativ rare, şi a provocat demisia ministrului justiţiei şi demiterea şefului poliţiei.

Nicos Metaxas, în vârstă de 35 de ani, s-a recunoscut vinovat la 12 capete de acuzare referitoare la răpirea şi uciderea cu premeditare a şapte persoane - provenite din Filipine, Nepal şi România (Livia Florentina Bunea, în vârstă de 38 de ani, şi fiica sa în vârstă de 8 ani, Elena - n.red.) - între septembrie 2016 şi iulie 2018.

Cei doi copii, în vârstă de 6, respectiv 8 ani, erau fiicele a două dintre femei.

Sentinţa, dictată de tribunalul penal din Assizes, este cea mai aspră pronunţată vreodată de sistemul de justiţie cipriot.

Nico Metaxas a fost transportat luni cu un dispozitiv întărit de poliţie la tribunalul din Nicosia, purtând o vestă antiglonţ şi, aparent, neînsoţit de un avocat.

El a izbucnit în lacrimi atunci când poliţia a citit sentinţa pronunţată împotriva sa.

'Am comis crime abominabile', a declarat el, transmiţând condoleanţe familiilor victimelor.

Conform poliţiei, Metaxas, divorţat şi tată a doi copii, a făcut cunoştinţă cu victimele pe internet.

Acestea lucrau ca îngrijitoare în Cipru şi dispăruseră între septembrie 2016 şi august 2018.

Şeful poliţiei a fost demis şi ministrul de justiţie a fost destituit în urma acuzaţiilor că poliţia nu a tratat cu seriozitate aceste dispariţii pentru că femeile erau cetăţene străine.

Prima victimă a fost găsită decedată de turişti care făceau fotografii într-un puţ minier la sfârşitul lui aprilie. Ultima victimă descoperită, un copil de şase ani, a fost găsită într-un lac la data de 12 iunie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Nicos Metaxas