x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barcelona are nevoie de ajutor în privinţa refugiaţilor şi imigranţilor

Barcelona are nevoie de ajutor în privinţa refugiaţilor şi imigranţilor

18 Iun 2018   •   13:48
Barcelona are nevoie de ajutor în privinţa refugiaţilor şi imigranţilor

Consiliul din Barcelona a afirmat că va fi nevoie de mai mult ajutor din partea Spaniei pentru a ajuta la soluţionarea situaţiei refugiaţilor şi migranţilor, în contextul în care capitala Cataloniei se pregăteşte să ia 100 de persoane de pe nava Aquarius, scrie The Guardian.

Coordonatorul programului "Barcelona Ciudad Refugio", Ignasi Calbo, a spus că noul guvern socialist al lui Pedro Sanchez trebuie să-şi susţină gestul umanitar cu bani şi politici.

“Dacă este devotat problemei refugiaţilor, guvernul lui Sanchez nu are altă opţiune decât să ofere resurse”, a spus acesta.

Primăriţa Barcelonei, Ada Colau, a solicitat, de asemenea, ajutor din partea guvernului central. “Oraşele nu pot să facă asta de unele singure. Avem nevoie de politici şi resurse care să ne permită să facem planuri pentru asta”, a spus Ada Colau.

De când planul "Barcelona Ciudad Refugio" a fost lansat în 2015, consiliul oraşului a cheltuit 6 milioane de euro pentru 11,600 de refugiaţi şi imigranţi ilegali. Colau a cerut noului guvern de la Madrid să restabilească fondurile de 200 de milioane de euro, la care s-a renunţat în 2011.  

“Gestul guvernului trebuie să fie acompaniat de resurse”, a spus Calbo. ”Avem 10 ani de când Partidul Popular nu a făcut nimic pentru a se ocupa de refugiaţi şi imigranţi şi nu a făcut nimic pentru oraşele aflate în prima linie când vine vorba de migraţie”.

×