x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Activitatea seismică în zona vulcanului Bardarbunga se intensifică. 450 de cutremure în ȘAPTE ORE (VIDEO)

Activitatea seismică în zona vulcanului Bardarbunga se intensifică. 450 de cutremure în ȘAPTE ORE (VIDEO)

30 Aug 2014   •   16:41
Activitatea seismică în zona vulcanului Bardarbunga se intensifică. 450 de cutremure în ȘAPTE ORE (VIDEO)
Sursa foto: Activitatea seismică în zona vulcanului Bardarbunga se intensifică. 450 de cutremure în ȘAPTE ORE

Activitatea seismică din Islanda a continuat sâmbătă în zona vulcanului Bardarbunga, înregistrându-se sute de cutremure pe parcursul a câteva ore, dar conform agenţiei de apărare civilă nu există interdicţii de trafic aerian, informează agenţia DPA. Aproximativ 450 de cutremure au fost înregistrate de la miezul nopţii (00.00 GMT), la 7 dimineaţa, cel mai puternic, cu magnitudinea de 5,4 pe scara Richter, producându-se în craterul vulcanului situat sub gheţarul Vatnajokull din sud-estul Islandei, a precizat Biroul Meteorologic.

Biroul Meteorologic din Islanda, care monitorizează şi activitatea vulcanică, a coborât vineri după-amiază nivelul de alertă de la cel maxim, roşu, la portocaliu, considerându-se că erupţia vulcanului, începută în cursul nopţii, nu reprezintă un pericol. Autoritatea de apărare civilă s-a aflat sâmbătă pentru a doua oară la cel mai înalt nivel de alertă în legătura cu activitatea vulcanului Bardarbunga, a declarat pentru DPA purtătorul de cuvânt August Gunnar Gylfason.




×