x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Baza aeriană NATO de la Incirlik, inconjurată de polițiști turci

Baza aeriană NATO de la Incirlik, inconjurată de polițiști turci

31 Iul 2016   •   09:56
Baza aeriană NATO de la Incirlik, inconjurată de polițiști turci

Peste 7.000 de poliţişti turci au înconjurat şi au blocat accesul la baza aeriană Incirlik, care este folosită de aliaţii NATO pentru a lansa operaţiuni spre Orientul Mijlociu. Între timp, presa turcă speculează despre o nouă tentativă de lovitură de stat, iar executivul a explicat că operaţiunea este doar o simplă verificare a măsurilor de securitate, relatează RT citat de news.ro.

”Am terminat o inspecţie de securitate generală. Nu am găsit nimic”, a explicat ministru Afacerilor Europene din Turcia.

Martorii au descris câteva mii de poliţişti cu arme semiautomate şi vehicule blindate, care au înconjurat baza aeriană încă de la primele ore ale dimineţii.

O parte dintre susţinătorii preşedintelui Recep Tayyip Erdogan au ocupat zona încercuită de autorităţi în apropiere de baza aeriană. Totuşi, mulţimea nu părea să fie atât de tensionată ca la protestele recente prin care s-a cerut închiderea bazei aeriene.

Câteva mii de persoane au protestat joi la baza aeriană Incirlik, pentru a cere închiderea acesteia cu slogane antiamericane. Protestatarii au susţinut că militarii americani au fost implicaţi în tentativa de lovitură de stat din noaptea de 15-16 iulie, soldată cu moartea a 270 de persoane.

×
Subiecte în articol: turcia baza aeriana de la incirlik