x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bazele americanilor - Ii asteptam in 2007

Bazele americanilor - Ii asteptam in 2007

de Camelia Muntean    |    30 Ian 2006   •   00:00

Primii militari americani care vor efectua o rotatie in viitoarea facilitate de antrenament din Romania vor face parte probabil din Regimentul al 2-lea de Cavalerie (Stryker) si vor sosi in vara anului 2007, infor-meaza publicatia Strars and Stripes.

Brigada Stryker va fi transferata in cursul acestui an de la Fort Lewis, Washington, la Grafenwoehr. Unul dintre batalioanele sale, impreuna cu cateva alte unitati vor merge probabil in Romania pentru rotatia initiala, a declarat general-maior Mark Hertling, adjunctul sefului Statului Major pentru Operatiuni al armatei americane in Europa.

In vara anului 2008, este asteptata sa inceapa prima rotatie ordinara in Romania a brigazilor cu baza in SUA.

CU FAMILIA. Pe termen lung, fortele americane care vor efectua rotatii in Romania - si care vor fi denumite Forta operationala est-europeana (Eastern European Task Force) - ar putea include si aviatori si membri ai Corpului Puscasilor Marini. Rotatiile vor dura pana la sase luni, iar militarii nu vor fi insotiti de familii.

La data de 6 decembrie, Statele Unite si Romania au semnat un acord care creeaza cadrul pentru discutii intre comandantii militari cu privire la modalitatile de utilizare a bazelor, denumite facilitati comune. (Camelia Muntean)

×
Subiecte în articol: externe