x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Benjamin Netanyahu, în pericol

Benjamin Netanyahu, în pericol

09 Mar 2020   •   07:39
Benjamin Netanyahu, în pericol

Avigdor Lieberman, liderul partidului Yisrael Beiteinu, a declarat joi că va propune o iniţiativă legislativă prin care orice membru al Knessetului care a fost inculpat să aibă interdicţie de a deveni prim-ministru, în contextul în care premierul în funcţie, Benjamin Netanyahu, este pus sub acuzare.

Propunerea legislativă formulată de partidul Yisrael Beiteinu (Israel Casa Noastră) prevede şi limitarea la două mandate a funcţiei de prim-ministru. Premierul în funcţie al Israelului, Benjamin Netanyahu, a acuzat miercuri opoziţia, coalizată în jurul alianţei Albastru & Alb, condusă de Benjamin Gantz, că încearcă „să submineze democraţia”, prin iniţiativa legislativă care vizează blocarea tentativei sale de a forma un nou guvern. Liderul alianţei Albastru & Alb, Benny Gantz, „încearcă să fure alegerile” prin această iniţiativă legislativă, a declarat Netanyahu, subliniind că „proiectul legislativ subminează bazele democraţiei”. Netanyahu, care a fost prim-ministru al Israelului iniţial în perioada 1996-1999, iar ulterior din 2009 până în prezent, este inculpat pentru corupţie, fraudă şi abuz de încredere, procesul urmând să înceapă pe 17 martie. Blocul politic de dreapta care ar putea fi format în jurul partidului Likud, condus de premierul în funcţie, Benjamin Netanyahu, a obţinut doar 58 de locuri în scrutinul parlamentar din Israel, sub majoritatea de 61 de locuri, ceea ce îngreunează sarcina formării viitorului guvern.

 

Partidul Likud a obţinut 36 de locuri în Knesset, iar Blocul politic de dreapta va aduna în total 58 de locuri, sub linia majoritară de 61 de locuri, arată rezultatele, după numărarea a 99% din voturi.

 

×