x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Berlusconi catre saraci: "Munciti mai cu sarg, asa cum fac eu!"

Berlusconi catre saraci: "Munciti mai cu sarg, asa cum fac eu!"

de Irina Cristea    |    09 Mar 2006   •   00:00
Berlusconi catre saraci: "Munciti mai cu sarg, asa cum fac eu!"

Cu o luna inainte de alegerile generale, premierul italian Silvio Berlusconi (foto) le-a ridicat mingea la fileu adversarilor sai de stanga. Intr-un interviu televizat, "Berlu" a declarat ca solutia Guvernului sau pentru italienii care castiga cel mult 1.500 de euro pe luna este sa ia munca mai in serios, scrie The Guardian.

EXEMPLUL PERSONAL. "Incercati sa faceti mai multi bani. Acesta ar fi mesajul omului de afaceri Berlusconi", a spus premierul. El nu a intarziat sa foloseasca exemplul personal, povestindu-le italienilor cum, copil fiind, isi folosea resursele modeste si imaginatia pentru a obtine bani. Simtul practic nu l-a parasit nici mai tarziu, cand viitorul premier s-a remarcat scriindu-le temele colegilor instariti, facand fotografii sau cantand pe vase de croaziera.

Rugat sa comenteze indatorarea tot mai mare a italienilor, Berlusconi a spus ca "ea arata increderea familiilor in viitorul lor, adica italienii nu se gandesc ca vor avea probleme, pe viitor, sa achite datorii, cum ar fi un credit pentru casa".

NEMULTUMIRE. Opozitia de stanga a reactionat prompt la comentariul celui mai bogat om din Italia. "Nici macar nu a rosit cand a spus ce-a spus", se arata intr-un comunicat al formatiunii Stanga Democrata. Situatia economica a tarii va reprezenta punctul central al dezbaterii electorale.

×
Subiecte în articol: externe