x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Berlusconi speră ca Sorrentino să realizeze un film despre el care "să nu fie un atac la persoană"

Berlusconi speră ca Sorrentino să realizeze un film despre el care "să nu fie un atac la persoană"

22 Oct 2017   •   15:20
Berlusconi speră ca Sorrentino să realizeze un film despre el care "să nu fie un atac la persoană"

Fostul premier italian Silvio Berlusconi şi-a exprimat speranţa ca viitorul film al cineastului italian Paolo Sorrentino, inspirat din viaţa sa, să "nu fie o agresiune politică la adresa lui", relatează EFE. 

Liderul partidului conservator Forza Italia a declarat mass-media că a auzit "zvonuri ciudate" legate de acest film biografic, dar că are încredere că nu va fi un atac la persoana lui. 

Paolo Sorrentino, laureat cu un premiu Oscar în 2014 pentru 'La grande bellezza', este implicat în filmările acestui lungmetraj care se va numi 'Loro' ('Ei', în italiană) în care actorul Toni Servillo va interpreta rolul lui Berlusconi. 

Ziarul italian Corriere della Sera a publicat declaraţiile acordate de Sorrentino unui post de televiziune britanic în care regizorul a mărturisit că este tentat să transpună complexitatea lui Berlusconi şi aspectele legate de personalitatea sa. 

"Lumea are o idee despre Berlusconi ca persoană foarte simplă, dar l-am studiat şi am înţeles că este mult mai complex. Mi-ar plăcea să pot descrie complexitatea acestui personaj. Sunt interesat de omul din spatele politicianului. Nu mă interesează aspectele politice", a precizat Sorrentino. 

Este al doilea film al lui Sorrentino dedicat politicii după 'Il Divo', un portret acid realizat în 2008 despre fostul politician Giulio Andreotti, care a fost de şapte ori prim-ministru al Italiei. 

Medusa, casa de producţie controlată de Berlusconi, a cofinanţat ultimele proiecte cinematografice ale lui Sorrentino, precum 'La grande bellezza' şi 'Youth'.AGERPRES

×