x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanțul accidentului aviatic din Alpii italieni a crescut la 7 morți

Bilanțul accidentului aviatic din Alpii italieni a crescut la 7 morți

26 Ian 2019   •   16:00
Bilanțul accidentului aviatic din Alpii italieni a crescut la 7 morți

 Bilanţul accidentului aviatic în care un elicopter şi un mic avion de turism au intrat în coliziune vineri, deasupra Alpilor italieni, a crescut la şapte morţi, după descoperirea sâmbătă a două trupuri, a anunţat salvamontul italian, relatează AFP. 

Precedentul bilanţ era de cinci morţi. "Corpurile a două persoane date dispărute au fost găsite", a comunicat salvamontul italian pe Twitter. 

Două persoane au fost spitalizate. Accidentul, care a avut loc în apropiere de gheţarul Rutor, în Valea Aosta, la circa 80 km nord-vest de Torino, s-a produs imediat după decolarea elicopterului, în momentul în care avionul ateriza, potrivit informaţiilor apărute în presa italiană. 

Elicopterul, pilotat de un italian, transporta cinci germani, un ghid montan şi patru schiori, în timp ce avionul, un aparat de zbor francez de tip Jodel, avea trei persoane la bord, potrivit mass-media. 

Cele şase persoane aflate la bordul elicopterului au murit, precum şi unul dintre pasagerii avionului. Un francez şi un elveţian care se aflau în avion au fost grav răniţi, potrivit aceleiaşi surse.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: alpii italieni accident aviatic