x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanţul victimelor atentatelor din Spania a crescut la 14 morţi

Bilanţul victimelor atentatelor din Spania a crescut la 14 morţi

18 Aug 2017   •   14:23
Bilanţul victimelor atentatelor din Spania a crescut la 14 morţi

Bilanţul victimelor celor două atentate produse joi în Spania, comise ambele cu vehicule care au intrat în plină viteză în mulţimi de oameni, a crescut la 14 morţi, a anunţat vineri direcţia generală a protecţiei civile din Catalonia, potrivit AFP. 

"O femeie grav rănită internată la (spitalul) Juan XXIII tocmai a murit. Bilanţul atentatelor din #Barcelona şi #Cambrils a crescut la 14 morţi", se menţionează într-un mesaj postat pe Twitter de instituţie, care nu îi include în aceste cifre pe cei cinci "presupuşi terorişti" ucişi de poliţie la Cambrils. 

O camionetă albă a intrat în plină viteză joi, în jurul orei locale 16:50 (14:50 GMT), în mulţimea de pe aleea centrală Las Ramblas, în centrul turistic al Barcelonei, ucigând cel puţin 13 persoane şi rănind alte 100. 

Victimele sunt de cel puţin 24 de naţionalităţi diferite. Printre morţi figurează o belgiancă, iar 26 de francezi au fost răniţi, între care 11 grav. 

După aproape opt ore, chiar după miezul nopţii de joi spre vineri (în jurul orei 22:00 GMT joi), un Audi A3 a intrat în mulţime pe faleza de pe malul mării în staţiunea balneară Cambrils, situată la 120 km sud de Barcelona, rănind şapte persoane, între care un poliţist. Femeia decedată la spitalul Juan XXIII vineri făcea parte dintre aceşti răniţi. 

A urmat un schimb de focuri în cursul căruia poliţia i-a ucis pe cei cinci ocupanţi ai autoturismului, "presupuşi terorişti", care purtau centuri explozive false. AGERPRES

×