x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanțul victimelor din Madeira după ce un copac uriaș s-a prăbușit peste o mulțime de oameni

Bilanțul victimelor din Madeira după ce un copac uriaș s-a prăbușit peste o mulțime de oameni

16 Aug 2017   •   12:21
Bilanțul victimelor din Madeira după ce un copac uriaș s-a prăbușit peste o mulțime de oameni

Şapte persoane se află spitalizate la Funchal (Portugalia) cu răni de diferite grade de gravitate după prăbuşirea unui copac, marţi, în timpul slujbei de Sfânta Maria del Monte, care a provocat moartea a 13 persoane şi rănirea altor 49, relatează EFE. 

La conferinţa de presă de miercuri, Miguel Reis, medic la Spitalul Funchal - capitala arhipelagului Madeira - a precizat că printre cei spitalizaţi se află 5 adulţi şi doi minori, în vârstă de doi şi 14 ani. 

Reis a confirmat că printre cele 13 victime se află 8 femei şi 5 persoane de sex masculin, printre care un copil de un an şi doi turişti, a căror naţionalitate nu a fost precizată. 

Tragedia, care a avut loc marţi în localitatea Monte, situată în afara capitalei Funchal, a fost provocată de căderea unui stejar vechi de 200 sute ani pe mulţimea care participa la procesiunea Nuestra Seńora del Monte, una dintre sărbătorile emblematice ale arhipelagului, ce se desfăşoară în fiecare an la 15 august. 

Sute de persoane erau reunite aşteptând să înceapă procesiunea în zona 'Largo da Fonte', când copacul secular de mari dimensiuni a căzut peste mulţime. 

Guvernul regional din Madeira a decretat marţi trei zile de doliu în arhipelag ca urmare a tragediei.AGERPRES

×