x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biserica Anglicană: Lăsaţi băieţii să poarte rochiţe de balerine iar fetele, pelerine de supereroi

Biserica Anglicană: Lăsaţi băieţii să poarte rochiţe de balerine iar fetele, pelerine de supereroi

13 Noi 2017   •   18:27
Biserica Anglicană: Lăsaţi băieţii să poarte rochiţe de balerine iar fetele, pelerine de supereroi

Diademă sau rochiţă de balerină, cască de pompier sau pelerină de supererou, fetele şi băieţii ar trebui să poarte ceea ce cred că îi reprezintă, fără a se conforma stereotipurile de gen, notează luni Biserica Anglicană, într-o încercare de a combate agresiunea homofobă în şcoli, informează Reuters. 

Potrivit reprezentanţilor Bisericii, şcoala ar trebui să fie un spaţiu liber pentru joacă şi explorare, iar comportamentul copiilor nu trebuie ''considerat problematic doar pentru că nu se conformează stereotipurilor de gen''. 

''Copiii ar trebui să aibă libertatea să exploreze cine ar putea fi, fără a fi judecăţi sau luaţi în râs'', a precizat instituţia, într-un raport trimis celor 4.700 de şcoli ale bisericii, propunând modalităţi de a aborda fenomenul hărţuirii persoanelor lesbiene, gay, bisexuale sau transgender (LGBT). 

''Spre exemplu, un copil poate alege rochiţa de balerină, tiara de prinţesă, pantofii cu toc sau, la fel de bine, casca de pompier, centura cu unelte sau pelerina de supererou, fără alte aşteptări sau comentarii'', se mai spune în raport. 

Deşi Marea Britanie este una dintre puţinele ţări în care persoanele LGBT au drepturi egale garantate de constituţie, activiştii spun că abuzul şi discriminarea sunt încă o realitate. 

Stonewall, o organizaţie pentru drepturile persoanelor LGBT, a declarat săptămâna trecută că aproape jumătate dintre elevii LGBT din Marea Britanie sunt hărţuiţi din cauza sexualităţii lor. 

Doi din cinci copii britanici transgender au încercat să se sinucidă, potrivit Stonewall. 

''Aproape jumătate dintre elevii LGBT sunt hărţuiţi. Apreciem acest semnal clar din partea Bisericii Anglicane care arată că situaţia nu trebuie tolerată'', a declarat organizaţia pe Twitter. 

Asociaţia de caritate Barnardo's lucrează cu şcoli, părinţi, copii şi asistenţi sociali pentru a găsi soluţii împotriva hărţuirii persoanelor LGBT, se arată, de asemenea, în raportul Bisericii. 

''Tinerii ar trebui să se se simtă în siguranţă şi încrezători să îşi arate personalitatea... Felul în care te identifici nu trebuie să fie o barieră în viaţă, ar trebui să fie punctul de plecare'', susţine Javed Khan, director executiv la Barnardo's. 

Un sondaj realizat de YouGov în septembrie scoate la iveală că agresiunile împotriva persoanelor LGBT, în Marea Britanie, aproape s-a dublat în ultimii patru ani. 

''Toate formele de hărţuire, inclusiv homofobie, transfobie sau împotriva persoanelor transgender, au efecte negative, putând duce la afecţiuni psihice, autoagresiune, depresie sau suicid'', spune arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby. 

''Acest ghid ajută şcolile să predice mesajul creştin de iubire, bucurie şi celebrarea umanităţii noastre fără a exclude pe cineva'', a spus arhiepiscopul într-o declaraţie. 

Biserica Anglicană, care numără 85 de milioane de membri în lumea întreagă, a trecut printr-un moment de criză din cauza disputei pe tema sexualităţii şi genului între membrii liberali din Occident şi cei conservatori, cei mai mulţi, în Africa. AGERPRES

×