x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bob Dylan mulţumeşte pentru Premiul Nobel

Bob Dylan mulţumeşte pentru Premiul Nobel

05 Dec 2016   •   15:31
Bob Dylan mulţumeşte pentru Premiul Nobel

Cantautorul american Bob Dylan, câştigător în acest an al Premiului Nobel pentru Literatură, a trimis un discurs de mulţumire pentru a fi citit în cadrul banchetului ce va urma înmânării premiilor, vineri, la Stockholm, a informat luni Fundaţia Nobel, potrivit EFE şi AFP. 

Cele câteva cuvinte care vor fi citite la sfârşitul maiestuosului banchet la 10 decembrie nu îl scutesc de un discurs mai consistent, care trebuie realizat în decurs de şase luni începând cu data de 10 decembrie. 

Cu prilejul galei, cântăreaţa americană Patti Smith, admiratoare a lui Bob Dylan, va interpreta unul dintre cântecele lui, "A Hard Rain's A-Gonna Fall", a mai informat Fundaţia Nobel. 

În ziua anunţării premiului, artistul a susţinut un concert în Las Vegas fără a spune un cuvânt pe această temă. 

După mai multe încercări nereuşite de a lua legătura cu artistul, Academia Suedeză a renunţat să-l contacteze. Unul dintre membrii săi, scriitorul Per Wästberg, l-a numit "necioplit" şi "arogant", declaraţii de care s-a delimitat mai târziu instituţia. 

Celebrul muzician a comunicat cu trei săptămâni în urmă că nu va fi prezent la ceremonia de la Stockholm din cauza ''altor angajamente''. 

Sara Danius, secretar permanent al Academiei Suedeze, a anunţat că reprezentanţi ai artistului i-au confirmat că acesta va ajunge totuşi la Stockholm primăvara viitoare. 

Potrivit Academiei Suedeze, sunt mari şanse ca laureatul să meargă la Stockholm anul viitor şi să profite de ocazie pentru a-şi ţine cuvântarea. 

Bob Dylan a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură pentru "crearea unor noi expresii poetice în marea tradiţie a muzicii americane". 

La 75 de ani, Dylan este primul cantautor care obţine prestigiosul premiu, decizie ce a surprins mediile culturale care pariau pe o alegere mai convenţională. AGERPRES

×