x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: Reținerea liderului opoziției ruse este inacceptabilă

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: Reținerea liderului opoziției ruse este inacceptabilă

17 Ian 2021   •   21:19
Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: Reținerea liderului opoziției ruse este inacceptabilă

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, susține că reținerea liderului opoziției ruse, Alexei Navalnîi, este inacceptabilă și nedemocratică. Mesajul a fost postat pe Twitter.

 

„Reținerea liderului opoziției ruse la întoarcea sa în Rusia, după ce s-a refăcut fiind otrăvit cu Novichok, este inacceptabilă. Represiunea opoziției, doar pentru că este opoziție, este total nedemocratică”, a scris Bogdan Aurescu pe Twitter.

Duminică seara, Alexei Navalnîi a fost reținut în aeroport la puțin timp după ce a trecut de punctul de control. Polițiștii ruși nu au precizat motivul reținerii. Navalnîi a revenit în Rusia deși știa că riscă să ajungă la închisoare.

Alexei Navalnîi a ajuns în Rusia duminică seara cu un avion care a aterizat pe aeroportul Şeremetievo, în apropierea Moscovei. Inițial, avionul trebuia să ajungă la Moscova, dar autoritățile au schimbat aeroportul deoarece Navalnîi era așteptat de numeroși susținători.

După ce a coborât din avion, el a spus că este bucuros că s-a întors acasă. În momentul în care a fost înconjurat de polițiști, Alexei Navalnîi a solicitat să fie însoțit de avocat. Solicitarea i-a fost refuzată.

Alexei Navalnîi este unul dintre cei mai mari critici ai preşedintelui rus Vladimir Putin. Anul trecut, în luna august, el a fost otrăvit și, ulterior, a primit tratament la o clinică din Germania.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: bogdan aurescu alexei navalnîi