x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bombardiere ruseşti cu rază lungă au lovit ţinte ale Statului Islamic în Siria

Bombardiere ruseşti cu rază lungă au lovit ţinte ale Statului Islamic în Siria

15 Noi 2017   •   17:48
Bombardiere ruseşti cu rază lungă au lovit ţinte ale Statului Islamic în Siria

Şase bombardiere ruseşti cu rază lungă de acţiune au lovit miercuri ţinte ale organizaţiei jihadiste Statul Islamic în apropiere de oraşul sirian Albu Kamal, în provincia Deir al-Zor, a anunţat agenţia de presă rusă RIA care citează Ministerul rus al Apărării, relatează Reuters. 

Bombardiere TU-22M3 au zburat din Rusia survolând Iranul şi Irakul pentru a lansa atacul în Siria, notează RIA. 

Potrivit sursei citate, avioanele au lovit cu succes depozite ale Statului Islamic, militanţi şi vehicule blindate. 

Armata rusă a publicat marţi imagini prezentate ca dovezi 'concludente' ale faptului că Statele Unite 'acoperă' gruparea Statul Islamic, acestea fiind denunţate rapid de o organizaţie nonguvernamentală şi utilizatori ai reţelelor sociale ca înglobând de fapt o captură de ecran a unui joc video, scrie AFP. 

Pe conturile oficiale de Twitter şi Facebook şi într-un comunicat primit de AFP, Ministerul rus al Apărării a publicat imagini aeriene alb-negru surprinse, potrivit acestuia, pe 9 noiembrie, la frontiera irakiano-siriană. 

Acestea furnizează "confirmarea incontestabilă că Statele Unite, imitând în faţa comunităţii internaţionale o luptă fără concesii împotriva terorismului, asigură o acoperire a unităţilor Statului Islamic", explică ministerul, în comunicatul său. 

Armata rusă, care intervine în sprijinul regimului condus de Bashar al-Assad, a acuzat în mod repetat Washingtonul că face jocul Statului Islamic în Siria, acuzând SUA în octombrie că "se preface" că luptă împotriva jihadiştilor pentru a îngreuna înaintarea trupelor guvernamentale.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: siria statul islamic bombardiere Rusia