x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boris Nemțov, asasinat vineri la Moscova, ar fi avut dovezi privind implicarea Rusiei în conflictul din Ucraina

Boris Nemțov, asasinat vineri la Moscova, ar fi avut dovezi privind implicarea Rusiei în conflictul din Ucraina

02 Mar 2015   •   22:06
Boris Nemțov, asasinat vineri la Moscova, ar fi avut dovezi privind implicarea Rusiei în conflictul din Ucraina
Sursa foto: Boris Nemțov, asasinat vineri la Moscova, ar fi avut dovezi privind implicarea Rusiei în conflictul din Ucraina

Boris Nemțov, asasinat vineri la Moscova, a adunat dovezi privind prezența de soldați ruși în Ucraina, dovezi pe care era pe punctul de a le publica, a afirmat Ilia Iașin, unul dintre prietenii opozantului rus.

"Nemțov avea dovezi. El spunea că se află în contact, la Ivanovo, Iaroslav și alte orașe, cu apropiați ai soldaților ruși uciși" în Ucraina, a declarat Iașin pentru AFP, exprimându-și temerea că acum aceste dovezi nu vor fi făcute niciodată publice.

Ilia Iașin conduce mișcarea de opoziție Solidarnost și era unul dintre prietenii apropiați ai lui Nemțov. "Nu știu cum a obținut el aceste informații. Anchetatorii au descins la el acasă la două ore după asasinarea sa, apoi la biroul lui, a doua zi. Ei au luat documente, iar locațiile sunt acum blocate", a precizat Iașin pentru AFP.

Boris Nemțov, adversar al lui Putin, împușcat mortal la Moscova

Boris Nemtov a fost impuscat mortal pe strada in plin centrul Moscovei Nemtov era un adversar notoriu al presedintelui Putin.

Un reprezentant al politiei din Moscova, citat de Izvestia.ru a declarat ca Nemtov a fost lovit de sapte gloanțe trase dintr-o masina care a disparut in trafic. Boris Nemtov avea 55 de ani si a detinut functii imortante in administratia centrala a Rusiei . A fost guvernator  la Nijni Novgorod  si viceprim ministru in 1997-1998 afirmandu-se ca un politician cu vederi liberale. Dupa anul 2000 a intrat in opozitie puternica fata de regimul lui Putin.

×
Subiecte în articol: boris nemtov