x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brexit. David Davis vrea să evite "o frontieră dură" cu Irlanda

Brexit. David Davis vrea să evite "o frontieră dură" cu Irlanda

11 Dec 2017   •   13:54
Brexit. David Davis vrea să evite "o frontieră dură" cu Irlanda

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, încearcă să oprească o posbilă ruptură Brexit cu Irlanda, după afirmaţiile sale că prima etapă a negocierilor, încheiată săptămâna trecută, a fost o “declaraţie de intenţii”, scrie The Guardian.

David Davis a afirmat că a apelat la acele cuvinte pentru a sugera că înţelegerea a fost mai puternică decât doar un executoriu din punct de vedere legal.

Cu toate acestea, în încercarea de a rezolva problema, luni, Davis riscă să declanşeze noi neînţelegeri prin afirmaţia că Philip Hammond “s-a exprimat greşit” când a spus că Regatul Unit va trebui să ofere o decontare financiară către Uniunea Europeană, chiar şi fără o înţelegere formală.

Davis a stârnit îngrijorare în Dublin şi Bruxelles, duminică, când a sugerat că înţelegerea iniţială nu a fost făcută din punct de vedere juridic.

Davis a declarat pentru postul de radio LBC, luni, că delcaraţiile făcute au fost interpretate greşit. Acesta  a spus că şi-a dorit să se înţeleagă faptul că Marea Britanie va evita o “frontieră dură” între Irlanda de Nord şi Irlanda, chiar dacă înţelegerea finală nu va avea loc.

×