x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brexit: Jocul pe tabla de şah europeană 'se va schimba' (Victor Orban)

Brexit: Jocul pe tabla de şah europeană 'se va schimba' (Victor Orban)

26 Iun 2016   •   17:45
Brexit: Jocul pe tabla de şah europeană 'se va schimba' (Victor Orban)
Sursa foto: MTI

Jocul pe eşichierul european 'se va schimba' după plecarea Marii Britanie, a declarat duminică premierul Ungariei, conservatorul Viktor Orban, precizând că britanicii au vrut să îşi ia soarta în mâini în faţa unei Uniuni Europene 'în dezordine', transmite AFP.

"Dacă eliminăm o piesă - iar Marea Britanie este o piesă cu greutate într-un joc de şah - întregul joc se va schimba", a declarat şeful guvernului ungar în cadrul unei ceremonii la Castelul Buda.

"Oamenii din Marea Britanie au decis să îşi ia soarta în propriile mâine, să nu se mai lase forţaţi, s-au săturat de incertitudine, s-au săturat să fie inundaţi de cuvinte fără acţiune şi să nu se mai simtă ca acasă", a adăugat el.

Discursul este diferit de poziţia de până acum a lui Orban, care înainte de referendumul de joi din Regatul Unit le-a cerut britanicilor să rămână în UE.

Liderii UE nu au acţionat ferm "în lupta împotriva valului de imigranţi (...), care a dus la scăderea securităţii, la înmulţirea ameninţărilor şi a agresiunilor", a afirmat el.

"Ungaria a ales altă direcţie: UE reprezintă dezordinea, în timp ce Ungaria reprezintă ordinea", a declarat el.AGERPRES

×