x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brigitte Bardot vrea o pedepsă EXEMPLARĂ pentru cel care a UCIS leului CECIL

Brigitte Bardot vrea o pedepsă EXEMPLARĂ pentru cel care a UCIS leului CECIL

01 Aug 2015   •   12:02
Brigitte Bardot vrea o pedepsă EXEMPLARĂ pentru cel care a UCIS leului CECIL

Fosta actriţă franceză Brigitte Bardot, apărătoare a drepturilor animalelor, a cerut vineri o "pedeapsă" exemplară pentru vânătorul american care l-a ucis pe leul Cecil, specimen protejat dintr-o mare rezervaţie naturală din Zimbabwe.

"Sper că Statele Unite vor răspunde cererii de extrădare a Zimbabwe pentru ca acest criminal să fie pedepsit şi mai aspru decât complicii săi, a căror vinovăţie este infinit mai mică!", scrie "BB" într-un comunicat, denunţând 'banii ucigaşi" care permit vânarea animalelor sălbatice, relatează France Presse.

În opinia ei, acest "criminal în serie", care "cumpără în mod scandalos moartea animalelor sălbatice protejate, pe cale de dispariţie, subminează patrimoniul natural al umanităţii şi merită o pedeapsă mai mult decât exemplară".

"Vânătoarea de trofee este foarte dorită de numeroşi perverşi care, pentru sume consistente, cumpără dreptul de a ucide animale bătrâne, feline, elefanţi şi alte exemplare din parcuri naţionale... Ei profită, astfel, de mizeria umană pentru a cumpăra şi corupe gardieni care se presupune că trebuie să protejeze animalele ameninţate", a denunţat ea, adăugând că "banii criminali putrezesc sufletul celor care îi risipesc pentru a distruge animalele şi natura".

Walter Palmer, un dentist bogat din Minnesota, pasionat de vânătoarea cu arcul şi iubitor de trofee de animale, a ucis felina, vedeta rezervaţiei naturale Hwange, la începutul lunii iulie, ceea ce a provocat un val de indignare în lume.

După ce doi cetăţeni din Zimbabwe, între care un mare organizator de vânători de tip safari, au fost inculpaţi şi vor fi judecaţi, autorităţile din Harare au cerut vineri extrădarea vânătorului american.

×