x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bucăţi de plastic din pachete de sos Heinz sau boala Crohn?

Bucăţi de plastic din pachete de sos Heinz sau boala Crohn?

03 Ian 2018   •   14:36
Bucăţi de plastic din pachete de sos Heinz sau boala Crohn?

Unei femeie, despre care s-a crezut că suferă de o boală intestinală gravă timp de şase ani, i s-au găsit bucăţi de plastic din pachete de ketchup Heinz, care îi perforau intestinul, scrie The Independent.

Femeia, în vârstă de 41 de ani, suferea atât de durere abdominală acută, cât şi de balonare, simptome care au dus la diagnosticarea acesteia cu boala Crohn.

Doctorii de la Heatherwood and Wexham Park Hospital, Slough, au decis, în cele din urmă, să intervină chirurgical, singura opţiune în cazul pacienţilor care nu răspund tratamentului standard, un caz studiat de British Medical Journal.

În urma intervenţiei chirurgicale, medicii au descoperit două bucăţi de plastic cu inscripţia brandului Heinz, în intestinul subţire. Plasticul părea că vine de la nişte pachete de sos.

Din momentul în care bucăţile de plastic au fost eliminate, simptomele au dispărut aproape imediat, iar acestea nu există nici la cinci luni de la operaţie, mai scrie sursa citată.

Pacienta în vârstă de 41 de ani nu îşi aminteşte să fi consumat vreodată un astfel de produs găsit în intestinul său. Doctorii care s-au ocupat de aceasta au declarat că este primul caz în care simptomele ingerării de plastic să se confunde cu cele ale bolii Crohn.

×