x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria nu vrea în Schengen în schimbul refugiaţilor

Bulgaria nu vrea în Schengen în schimbul refugiaţilor

11 Sep 2015   •   15:37
Bulgaria nu vrea în Schengen în schimbul refugiaţilor

Vicepremierul bulgar, Rumiana Bachvarova, a declarat vineri că ţara sa nu va cere să fie primită în Schengen în schimbul primirii de refugiaţi, întrucât acestea sunt două chestiuni diferite, iar pe de altă parte refugiaţii care sosesc în Bulgaria doresc să ajungă în final în Germania, relatează agenţia Xinhua.

'Bulgaria merită să fie în spaţiul de liberă circulaţie Schengen pentru că a îndeplinit toate criteriile tehnice şi cetăţenii ei au drepturi egale cu cei din celelalte state membre ale UE', a afirmat Rumiana Bachvarova într-un discurs susţinut la a 12-a ediţie a Conferinţei pentru Securitate în Sud-Estul Europei.

'Partenerii europeni ai Bulgariei sunt obligaţi să o primească în spaţiul Schengen', a insistat ea. 'Din acest motiv, nu vom oferi primirea de refugiaţi în schimbul admiterii în Schengen. Sunt două chestiuni diferite', a explicat vicepremierul bulgar.

Referindu-se la refugiaţi, ea a subliniat că refugiaţii care traversează teritoriul Bulgariei refuză să rămână în această ţară pentru că destinaţia dorită de ei este Germania.

×