x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgarii o decorează pe Condoleeza Rice

Bulgarii o decorează pe Condoleeza Rice

de Ovidiu Ciutescu    |    09 Iul 2008   •   00:00
Bulgarii o decorează pe Condoleeza Rice

12:51 • Condoleeza Rice a ajuns miercuri la Sofia, unde urmează să fie decorată pentru rolul său în eliberarea a cinci infirmiere bulgare şi a unui medic de origine palestiniană din închisorile libiene, în urmă cu un an, relatează AFP.

Condoleeza Rice a ajuns miercuri la Sofia, unde urmează să fie decorată pentru rolul său în eliberarea a cinci infirmiere bulgare şi a unui medic de origine palestiniană din închisorile libiene, în urmă cu un an, relatează AFP.

STARA PLANINA. Secretarul de stat american urmează să primească medalia Stara Planina, cea mai înaltă distincţie bulgară, pentru participarea sa la eforturile diplomatice internaţionale care s-au încheiat prin eliberarea infirmierelor şi medicului la sfîrşitul lunii iulie 2007, potrivit unor surse oficiale americane. Rice urmează să discute în cursul vizitei sale de cîteva ore de la Sofia cu omologul său bulgar Ivailo Kalfin, cu premierul Serghei Stanişev şi cu preşedintele Gheorghi Părvanov. Condoleeza Rice, şi omologul ei ceh, Karel Schwarzenberg, au semnat marţi, la Praga, acordul de apărare antirachetă, care prevede desfăşurarea unui radar american pe teritoriul ceh. Rice va merge miercuri şi la Tbilisi, unde va face probabil apel la reţinere către toate părţile implicate în conflictul din jurul teritoriilor separatiste georgiene proruse, dar va exprima şi sprijinul Washingtonului pentru eforturile fostei republici sovietice de a adera la NATO, ambiţie care nemulţumeşte profund Moscova.

 

×
Subiecte în articol: externe