x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bunătatea oamenilor există. Ce s-a întâmplat după ce poza unui refugiat sirian a devenit virală pe internet

Bunătatea oamenilor există. Ce s-a întâmplat după ce poza unui refugiat sirian a devenit virală pe internet

28 Aug 2015   •   14:41
Bunătatea oamenilor există. Ce s-a întâmplat după ce poza unui refugiat sirian a devenit virală pe internet

Mai mult de 11.000 de lire sterlinea s-au adunat la numai trei ore după ce a fost publicată pe Twitter o fotografie cu un refugiat sirian, aflat în Beirut, care vindea pixuri ținând în brațe fiica adormită.

Imaginea sfâșietoare a devenit virală pe internet în numai două zile de activistul norvegian Gissur Simonarson.

După ce Gissur Simonarson a fost asaltat de cereri din partea internauților care doreau să-l ajute pe sirian a anunțat că pleacă să îl caute pe bărbatul din fotografie.

Activistul a lansat pe Twitter un cont numit #BuyPens, iar în numai 30 de minute a fost contactat de cineva care i-a comunicat unde îl poate găsi pe tatăl care vindea pixuri.


În numai 24 de ore bărbatul a fost identificat, se numește Abdul și este tată singur cu doi copii, fiica sa, Ree, este în vârstă de patru ani și jumătate, iar fiul are nouă ani.

Activistul s-a deplasat la Beirut, unde s-a intâlnit cu refugiatul sirian.

Norvegianul a lansat o pagină de crowdfounding (stangere de donații pe internet), pentru a-l ajuta pe Abdul să își repună viața pe picioare.

În primele 30 de minute Gissur a reușit să strângă 5.000 de dolari, iar suma care s-a strâns până la ora actuală este de 38.466 de dolari.


×