x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bush, invins acasa / DP World a cedat porturile SUA

Bush, invins acasa / DP World a cedat porturile SUA

de Anca Aldea    |    11 Mar 2006   •   00:00

Compania Dubai Ports World din Emiratele Arabe Unite a anuntat joi ca va transfera operatiunile din porturile Statelor Unite unei "entitati americane". Decizia a fost luata din cauza presiunilor exercitate de Congresul SUA, de respingere a contractului de administrare a celor sase porturi americane de catre firma emirateza.

LIPSA DE INFORMATII. Directorul operational al DP World nu a precizat despre ce "entitate americana" este vorba, iar o sursa apropiata negocierilor referitoare la porturi a declarat pentru CNN ca detaliile tranzactiei nu au fost inca finalizate. In timp ce purtatorul de cuvant al Casei Albe a declarat ca Emiratele au dat dovada de intelegere a importantei relatiilor stranse cu SUA, familia regala de la Dubai s-a aratat iritata de ostilitatea congresmenilor americani, avertizand cu masuri de retaliere impotriva unor tranzactii in derulare cu mai multe companii din SUA.

A CEDAT. Presedintele SUA, un sustinator al tranzactiei cu Dubai Ports, este criticat in Emirate. Aliatii sai emiratezi au ajuns la concluzia ca Bush a pierdut controlul la Washington, comenteaza Financial Times.

×
Subiecte în articol: externe