x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Butonul nuclear, motiv de bataie intre americani si chinezi

Butonul nuclear, motiv de bataie intre americani si chinezi

19 Feb 2018   •   10:45
Butonul nuclear, motiv de bataie intre americani si chinezi

Agentii serviciilor speciale chineze si americane s-au luat la bataie din cauza "geamantanului nuclear" al presedintelui Donald Trump. Incidentul s-ar fi produs, potrivit publicatiei Axios, cu prilejul vizitei intreprinsa anul trecut la Beijing de liderul de la Casa Alba.

 

Altercatia a avut loc in 9 noiembrie, precizeaza sursa citata. Dupa ce presedintele american a intrat in sala care urma sa gazduiasca discutiile cu conducerea Chinei, spre usa s-a precipitat responsabilul cu "butonul nuclear", care, de regula, este tot timpul in prejma presedintelui SUA.

Dar agentul de paza al gazdelor a blocat trecerea functionarului american. Reprezentantii delegatiei SUA au cerut ajutorul sefului aparatului de la Casa Alba, John Kelly, care s-a indreptat hotarat spre incaperea unde se afla Trum. "Intram", a spus el.

Dar nu! "Lumea a inceput sa se agite. Un ofiter chinez l-a apacat pe Kelly, dar acesta i-a indepartat mana. Apoi un agent al Servicului secret al SUA s-a repezit la angajatul chinez, trantindu-l la pamant", sustine Axios, subliniind, totodata ca, in timpul acestui incident partea chineza nu a reusit sa ajunga la "geamantanul nuclear" american. "Nu l-au atins nici macar cu un deget", a precizat Axios. 

 

×
Subiecte în articol: China sua buton nuclear geamantan nuclear