x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe California, primul stat american care interzice comerţul câinilor proveniţi din crescătoriile de pui

California, primul stat american care interzice comerţul câinilor proveniţi din crescătoriile de pui

16 Oct 2017   •   14:05
California, primul stat american care interzice comerţul câinilor proveniţi din crescătoriile de pui

California va fi primul stat american care va interzice comerţul câinilor proveniţi din crescătoriile de pui, informează luni The Telegraph.

În temeiul noii legi, care va intra în vigoare începând de la 1 ianuarie anul viitor, pet shop-urile vor fi obligate să comercializeze câini, pisici şi iepuri care provin în primul rând de la adăposturi şi centre de salvare a animalelor. Pentru comercializarea unui exemplar care nu provine din astfel de surse, amenda poate ajunge la 500 de dolari, precizează sursa citată.

Crescătorii particulari pot vinde în continuare animale în mod independent.

Guvernatorul Jerry Brown a confirmat vineri noua lege.

În California au fost adoptate deja măsuri împotriva crescătoriilor de pui de câine, în 36 de oraşe din acest stat, printre care Los Angeles, San Francisco şi San Diego, fiind interzisă reproducţia în masă.

Crescătoriile de pui de câine s-au confruntat cu critici intense cu privire la nerespectarea bunăstării animalelor, menţinerea acestora în cuşti supraaglomerate şi reproducţia în masă.

''Această lege de referinţă rupe lanţul de aprovizionare cu pui de câini care i-a făcut să ajungă în magazinele de animale din California şi le-a permis crescătorilor lipsiţi de scrupule să profite de pe urma practicilor abuzive'', a declarat pentru Business Insider Matt Bershadker, preşedinte şi CEO al American Society for the Prevention of Cruelty to Animals.

Înmulţirea iresponsabilă a animalelor conduce la peste 1,5 milioane de eutanasii în fiecare an, a precizat societatea adăugând că 99% dintre puii de câine vânduţi în magazinele de animale provin din crescătorii.

Proprietarii de pet shop-uri au contestat legea susţinând că aceasta va îngreuna accesul cumpărătorilor la anumite rase.AGERPRES

×